Skip to main content

Hälytysosasto

Hälytysosaston sammutusmiehet, sukupuoleen katsomatta, vastaavat sammutus- ja pelastustehtävien hoitamisesta. Tyypillisesti apuamme tarvitaan Vantaalla ja naapurikunnissa noin 10-15 kertaa vuodessa, lähinnä suurissa tulipaloissa ja myrskytuhojen raivaamisessa. Suurten onnettomuuksien ja useiden päällekkäisten tehtävien sattuessa VPK voidaan hälyttää päivystämään paloasemalle, jolloin olemme valmiina osallistumaan ensilähdössä pelastustoimen tehtäviin.

Hälytysosasto kokoontuu viikkoharjoituksiin joka maanantai klo 18.00. Lisäksi osallistumme pelastuslaitoksen järjestämiin koulutuksiin, palokuntien koulutusjärjestelmän mukaisille kursseille, kalustoesittelyihin ja varainhankintaan – virkistystoimintaa unohtamatta. Vaikka olemme tekemisissä vakavan aihepiirin kanssa, vallitsee hälytysosastossa rento yhdessä tekemisen meininki.

Osastomme vahvuus on n. 15 henkilöä mukaan lukien kolme naispuolista sammutusmiestä. Joukkoomme mahtuu myös uusia sammutusmiehiä, joten jos VPK-toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä. Vaatimuksina ovat 18 vuoden ikä, normaali fyysinen kunto ja terveys sekä sopiva asenne palokuntatoimintaan. Viikkoharjoituksissa annamme uusille jäsenille perehdyttämiskoulutuksen, jonka jälkeen koulutus jatkuu valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukaisilla kursseilla, alkaen sammutustyökurssista. Sen jälkeen voi syventyä vaikkapa savusukeltamisen tai öljyvahingontorjunnan saloihin ja edetä aina palokunnan päälliköksi asti.

Harjoittelun merkeissä suoritamme kykyjemme mukaan pihapuiden kaatoja tai laajempia puuston raivauksia.

Esittelemme mielellämme paloautojamme ja toimintaamme yleisötapahtumissa.

Ota rohkeasti yhteyttä: osastonjohtaja Kim Talonpoika, puh. 050 441 6388 tai toimisto(at)rekolanvpk.fi

5

  

 

 

 

 

 

 

 

7